Speranza‏

Jongerenkoor

Dirigent

Dirigent SperanzaRia van den Noort is in 1984 gestart met de opleiding Koorscholing en Directie op de Open Universiteit van Rotterdam. Vanaf dat jaar heeft zij de muzikale leiding over het ‘Seba’-jeugdkoor uit Krimpen aan den IJssel. Daaruit ontstond in het jaar 1989 het ‘Seba’-meisjeskoor.

Naast de ‘Seba’-koren is Ria ook een aantal jaren dirigente geweest van kinderkoor ‘de Kleinnoot’ uit Capelle aan den IJssel en het Seba gemengd koor uit Krimpen aan den IJssel. Vanaf 2005 is Ria dirigente van kinder- en meisjeskoor ‘Blijde Klanken’ uit Alblasserdam. In september 2008 werd zij dirigente van meisjeskoor ‘Hadassah’ uit Krimpen aan den IJssel en sinds het voorjaar van 2009 van het Groot Nederlands Jongerenkoor. Met dit koor werd in 2010 een concertreis naar Canada gemaakt (zie www.canadareis.com).

Sinds maart 2011 heeft ze jongerenkoor ‘Speranza’ opgericht in de omgeving van Barneveld. In de achterliggende jaren zijn er met de diverse koren reizen naar het buitenland gemaakt. Ook is er heel veel medewerking verleent aan concerten en cd-opnames.

Kijk voor meer informatie op www.riavandennoort.nl